Формула 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Австрия приема два старта от Формула 1, Турция отпадна

Състезанието за Гран при на Турция беше извадено от календара на Формула 1 само две седмици след като попадна там. Вместо това ще се проведе втори старт в Австрия.

Надпреварата в Истанбул трябваше да замени отмененото Гран при на Канада на 11-13 юни. Заради влошената обстановка покрай пандемията от коронавирус, Турция отпадна от календара.

Вместо това на 25-27 юни в Австрия ще се проведе Гран при на Щирия. Седмица след това ще бъде и Гран при на Австрия. И двата старта на пистата „Ред Бул Ринг“. Стартът във Франция пък е изместен с една седмица по-рано и ще бъде на 18-20 юни. Преди година двата първи старта за сезона бяха точно на „Ред Бул Ринг“.

„Чакахме с нетърпение състезанието в Турция, но ограниченията за пътуване означават, че няма как да сме там през юни. Радостни сме, че намерихме решение и ще имаме два старта в Австрия, което означава, че календарът ни остава с 23 състезания“, коментира президентът на Формула 1 Стефано Доменикали.

По този начин Турция загуби второ престижно домакинство в рамките на два дни заради коронавируса. Вчера УЕФА премести финала на Шампионската лига на 29 май от Истанбул в Порто.

- реклама -