Елизабет Камбидж, звезда в баскетбола
Снимка: twitter.com/ecambage

Звезда се оттегли от Токио заради психическото си здраве

Австралийската звезда Елизабет Камбидж се оттегли от отбора за Токио 2020 заради „психическото си здраве“. Баскетболистката заяви, че я е „страх да влезе в „балона“, който се изисква заради игрите.

Камбидж играе за Лас Вегас Ейсес и е звезда в женската НБА. Тя държи рекорда за най-много точки в един мач в WNBA и е участвала четири пъти в Мача на звездите. Според Камбидж обаче фактът, че семейството ѝ и приятелите ѝ не могат да я подкрепят в Токио е „ужасяващ“.

„Няма как да скрия, че съм далеч от състоянието, в което трябва да бъда. Имам паник атаки, не спя, не се храня. Не е тайна, че в миналото имах психически проблеми и съм много притеснена от „балона“ за Олимпиадата. Не искам да завися от лекарства, за да контролирам притеснението си. Особено на най-голямата световна сцена“, написа тя в Туитър.

Според информации от Австралия Камбидж е била замесена в инцидент преди контролата с Нигерия. ESPN твърди, че дори се е стигнало до физически сблъсъци. Освен това тя е нарушила отборния протокол, за да излезе из Лас Вегас.

- реклама -