Ауди, DTM

Ауди се оттегля от ДТМ, закриват надпреварата

Ауди шокира света на моторните спортове, като обяви, че се оттегля от DTM (Deutsche Tourenwagen Masters) в края на 2020-а. Компанията от Инголщад имаше тотална доминация през миналия сезон. Ауди спечели титлата при пилотите, а при контрукторите – първите три места.

„Нашата цел е компанията да стане въглеродно неутрална. Затова ще се насочим повече към Формула Е. Тя предлага много атрактивна платформа и затова ще насочим енергията си натам“, заяви Маркус Дюзман, председател на Борда на директорите на Ауди.

Компанията е втората най-успешна в DTM след Мерцедес. Ауди има 23 титли, от които 11 за пилоти. Освен това – 114 победи, 345 подуима, 106 полпозишъни и 112 най-бързи обиколки.

„Това е труден момент за моторния спорт в Германия и Европа. Решението ме натъжава много дълбоко. Това води до колосални проблеми пред отборите ни. Които и без това не са малко заради пандемията от КОВИД-19. Ясно е, че сега бъдещето на DTM зависи от реакцията на партньорите ни от БМВ и спонсорите. Засега няма никаква ясно за това както ще правим занапред“, коментира шефът на DTM Герхард Бергер.

- реклама -