Александър Зверев
Снимка: ЕРА/БГНЕС

ATP започна разследване за домашно насилие срещу Зверев

Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP) разследва Александър Зверев за домашно насилие. Олимпийският шампион от Токио е обвиняван в неправомерни действия от бившата си приятелка Олга Шарипова.

Тя се оплака още миналата година и посочи с дати два случая. Шарипова каза, че Зверев я е ударил и по време на „Лейвър къп“ в Женева през 2019-а. Другият случай е по време на Мастърс турнира в Шанхай, пак през 2019-а.

Зверев отхвърля всички обвинения и вече заведе дело срещу бившата си приятелка. Тя все още не се е обърнала към властите.

„Ние напълно отхвърляме и осъждаме всякаква форма на насилие или тормоз. Ние ще разследваме подобни обвинения, за събития случили се по време на турнир на асоциацията“, се казва в официалното съобщение.

„Обвиненията срещу Зверев са сериозни. Носим отговорност и затова трябва да ги разследваме. Надяваме се нашето разследване да ни позволи да установим фактите. Разбрахме, че Зверев приветства нашето разследване и знаем, че той отрича обвинениятa. Ще следим и по-нататъшно развитие на случая“, заяви изпълнителният директор на ATP Масимо Калвели.

- реклама -