Гризман, Атлетико

Атлетико иска още 80 млн. евро за Гризман

Атлетико Мадрид заяви, че иска още 80 млн. евро от Барселона за Антоан Гризман. Вчера каталунците платиха 120 млн. евро за френския нападател. Дюшекчиите обаче твърдят, че преговорите са започнали преди 1 юли. Тогава клаузата за откупуването му стана 120 млн. Преди тази дата клаузата е 200 млн. евро.

„Адвокатът на Гризман прекрати договора, който свързва играта с Атлетико. Ние обаче вярваме, че депозираната сума е недостатъчна. Очевидно е, че контактът между Барселона и играча се е случил по-рано. Очевидно е, че и те са се разбрали по-рано от падането на клаузата от 200 на 120 млн. евро. ние вярваме, че развалянето на договора му се е случило преди края на миналия сезон. Поради това задействахме процедура, за да защитим законния си интерес“, се казва в изявление на клуба.

Атлетико вече веднъж даде Барса и френският нападател на ФИФА. Това се случи през декември 2017-а.

Барса ще представи Гризман в неделя от 20:30 българско време. „Когато бях дете баща ми ме научи, че влаковете не монават само по веднъж. Сега е време за ново предизвикателство. Най-накрая пътищата ни се събраха. Ще защитавам цветовете на Барса с цялата си отдаденост и решимост“, казва нападателят в специално видео.

- реклама -