Атлантически съвет, Румен Радев, избори, президент, парламент

Атлантическият съвет: Не гласувайте за Румен Радев! Той е опасен за бъдещето на България

От Атлантическия съвет излязоха с призив към българите дни преди изборите за президент и парламент, които ще се проведат на 14 ноември. От организацията призовават да гласуваме мъдро и да не подкрепяме настоящия държавен глава Румен Радев.

Според Атлантическия съвет той цели да превърне страната в президентска република и прокарва опасни прокремълски политики у нас.

Ето и пълната позиция на Атлантическия съвет:

„ВРЕМЕ Е ЗА ИЗБОР!

Атлантическият съвет на България за четири години и половина от своето основаване работи за каузата България да бъде силен и достоен съюзник в НАТО.
Като граждански гарант на необратимостта на евроатлантическия избор на нашето общество и незаобиколим фактор в обществения дебат по въпросите на външната политика, сигурността и отбраната, нашата организация досега винаги е била надпартийна, като не сме работили в полза на нито една политическа сила.
Предвид тежкото положение, в което България днес се намира заради дългогодишното натрупване на системни грешки, катастрофалната политика през последната половин година на служебното правителство, назначено от Румен Радев, и пика на руската подривна хибридна дейност против България, днес си позволяваме да се обърнем към българските граждани със следния призив:
Гласувайте мъдро на предстоящите парламентарни и президентски избори!
Гласувайте така, че да осигурите на децата си и поколенията след нас бъдеще в една нормална европейска правова държава, достоен и силен член на НАТО и ЕС!
Гласувайте така, че да бъдат провалени руските хибридни инвестиции в българския политически процес, които днес подмолно целят да пренаредят политическото ни пространство по пътя към превръщането на държавата ни в авторитарна пРезидентска република!
Гласувайте така, че да спрете настъплението на политическите проекти (отявлени или полуприкрити) на Кремъл в България!
Що се отнася до парламентарните избори, като надпартийна организация няма да посочваме никакви предпочитания. Има достатъчно про-европейски и про-натовски политически сили, които можете да изберете, така, както нашите членове ще направят.
По отношение на президентските избори, обаче, този път не е възможно да не вземем отношение. И то е еднозначно. Призоваваме Ви да НЕ гласувате за Румен Радев!
Румен Радев не е достоен да бъде български президент и е опасен за евроатлантическото бъдеще на България!
Румен Радев е разединител нацията! „Разделяй и владей“, това е неговото оръжие.
С политиката си до момента той показа, че на практика скрито се стреми да промени политическото устройство на държавата ни в посока към президентска република. А това значи концентрация на власт в неговите ръце и маргинализиране на парламента и политическите партии. С поведението си по връчването на третия мандат за сформиране на правителство в 45-тото и 46-тото Народното събрание Румен Радев показа, че няма интерес България да има правителство, а перманентна политическа криза. В нея той управлява еднолично вече половин година.
Именно трайната политическата криза подкопава доверието в българския парламентаризъм и устройва този, който иска да получи повече власт. И това е пРезидентът.
Превръщането на България в президентска република отговаря на стратегическите интереси на Русия. Кремъл още през 2016 година, чрез Руския институт за стратегически изследвания, ръководен тогава от генерала от разузнаването Леонид Решетников, се намеси в българските президентски избори. Това се случи най-малкото чрез поръчковото социологическо проучване, което определи профила на най-избираемия кандидат. Помним, че тогава основният опонент на най-избираемия като профил кандидат беше възможно най-неизбираемият, според същото руско изследване. И резултатът е видим и до днес. Сега Кремъл има в лицето на пРезидента верен защитник на своите интереси по международни форуми, и най-вече в НАТО и ЕС. Политическата инвестиция се изплаща и затова Москва иска още един мандат.
Затова НЕ гласувайте за Румен Радев!
Дано това го осъзнаят и тези, които се обявяват за десни и про-натовски и про-европейски ориентирани, но продължават да проявяват опасни заблуди относно Радев, водени главно от политическа омраза спрямо други партийни опоненти.
Президентските избори не са парламентарни. Тези избори са ключови за спиране на руската намеса в политическия ни живот и за предотвратяване на хлъзгането на държавата ни към авторитарен президентски модел на управление. Затова президентските избори са преди всичко избори за ценности! За това по кой път ще върви България – достойна и нормална европейска правова държава или авторитарна пРезидентска република по руски образец, служеща като „руска врата“ на Балканите, което е и визията на генерал Решетников. Това ще избираме на 14 и 21 ноември.
Предвид всичко посочено, и въз основа на нашите наблюдения на участието на кандидат-президентските двойки в предизборната кампания, можем да Ви препоръчваме да изберете измежду трима достойни кандидати. Подреждаме ги по азбучен ред на фамилните (!) им имена и те са:
1. Горан Благоев
2. Анастас Герджиков
3. Лозан Панов
Гласувайте разумно!
На тези избори избираме не само нов президент, но и бъдещ модел за развитие на България!
Успех на достойните кандидати!“
- реклама -