Атентаторът от Нашвил е изпратил на свои познати материали за възгледите си

Мъжът, взривил бомба на връх Коледа в центъра на американския град Нашвил, е изпратил на свои познати, преди да умре, материали за възгледите си, заявиха федералните разследващи, цитирани от Асошиейтед прес.

Специален агент Джейсън Пак от ФБР съобщи за Асошиейтед прес, че властите „знаят, че заподозреният е изпратил на няколко свои познати от цялата страна материали, в които се излагат възгледите му“.

Според властите отговорен за взрива, причинил щети на десетки сгради и ранил няколко души, е 63-годишният Антъни Уорнър. Той загина при експлозията, а властите не са съобщавали мотив, предаде БТА.

Пак не даде повече подробности за съдържанието на изпратените от Уорнър пакети, но призова всеки, който може да е получил материали от Уорнър, да се свърже с ФБР.

Бомбеното нападение беше извършено сутринта на Коледа, доста преди улиците в центъра на града да се оживят. Полицията първоначално се отзовала на сигнал за стрелба, но полицаите попаднали на каравана, от която се чувал аудиозапис с предупреждение, че след 15 минути ще избухне бомба. После неочаквано тръгнал друг звуков запис, този път на хита на Петула Кларк от 1964 г. „Downtown“ („Центъра на града“) и малко след това последвал взривът.

- реклама -