Десислава Атанасова, гаф, Кирил Петков, мост, Дунав, магистрала,
сн. БГНЕС

Атанасова за новия гаф на Петков: След идеята за магистрала Ботевград-Шумен, сега разбрахме, че на Дунав имало един мост

Поредният гаф на новия премиер Кирил Петков взриви мрежата. По време на първата си външнополитическа визита на министър-председателя стана ясно, че не знае колко моста има България на река Дунав.

Пред генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг Петков обяви, че имало един. А председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова се възмути и припомни друг гаф на Петков – за магистралата „Враца – Благоевград – Шумен“.

Ето какво написа тя в социалната мрежа Фейсбук:

„Г-н Премиер, след екстравагантната идея за магистрала Ботевград – Враца – Шумен, днес от Брюксел оповестихте, че България има един мост над Дунав.

Два моста са г-н Петков, при Русе и при Видин.

Подкрепяме идеята да се строи втори мост при Русе, тоест трети над Дунав, но не знаехме, че това е инвестиция във военна инфраструктура или гражданска с военни цели❗

Моля, Лена, просто Лена да се намеси! Поне знае какво говори.“

Но коментарите на новата изцепка на Петков не спират до тук. Ето част от останалите мнения в мрежата:

„Няма тема, по която Кирил Петков да не може да се изложи: това Конституцията, това декларацията с невярно съдържание, това за кого е гласувал, това колко души са ваксинирани в света, това откъде да минават магистралите, това колко моста имаме на Дунава… може специална страница в “Гинес” да му се отдели.

Броенето за рекорда да започне сега!“, написа Соня Колтуклиева.

Виктор Димчев:

Шумен заслужава втори мост над река Дунав!

Всяка пристанище има нужда от това!

 

Галя Желязкова:

Г-н Петков, това вече граничи с идиотизъм. Моля да научите най-елементарни факти за България! Страната, на която в момента сте Премиер. За кратко, надявам се! Иначе имаме нужда от трети мост, безспорно. Но имаме два – Русе и Видин. Не сте в Канада, в България сте. И това е грешка, която е недопустима. Това не може да се оправдае с толеранс или кратко време на поста ви!

- реклама -