Атанасова: Управляващите търсят начин да избегнат истинското решение, което НС трябва да вземе в помощ на Украйна

Атанасова: Управляващите търсят начин да избегнат истинското решение, което НС трябва да вземе в помощ на Украйна.

Нашата позиция за Украйна

е ясна и я имаме от ден първи, обаче предстои да видим позицията на всички останали, заяви пред журналисти в местността Оборище председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. По думите ѝ „тези които се наричат ястреби, всъщност, когато става въпрос за геополитика, са просто едни обикновени гълъбчета“.

Ние сме за военна и техническа помощ,

каквато е нужна на украинската държава, подчерта Атанасова, цитирана от БТА.

Според нея в момента

управляващите търсят начин да избегнат истинското решение, което Народното събрание трябва да вземе в помощ на Украйна, като предлагат палиативни мерки, само и единствено да запазят

тази коалиция, която се срива.

На всички участници в това пагубно за държавата управление трябва да е ясно, че ако този въпрос не разруши тяхната идеологически противоречива коалиция, то съвсем скоро ще го направи друг въпрос и това вероятно ще е с Македония, коментира още тя.

Според нея не само темата

с оказването на помощ за Украйна е важна. По-думите ѝ по-важната тема е за доставките на газ и дали България ще плаща 35 процента по-висока цена, защото настоящето правителство си е сложило посредници.

Мисля, че е бягане от отговорност

и подмяна на вота на хората, ако управляващата коалиция смята отново да вземат някакви решения, които в никакъв случай не са тези, които касаят дневния ред на обществото, каза Десислава Атанасова. По думите ѝ

не се вземат никакви мерки,

свързани с инфлацията, с цени на основните продукти, както и с компенсациите за електроенергия на бизнеса.

В местността Оборище

председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС и народни представители от коалицията се включиха в Националния събор-поклонение по повод 146 години от Априлската епопея.

- реклама -