Атанасова: Останалите партии действат синхронно

Има тотален синхрон между останалите политически сили. Той се изразяваше не само в приемането на безумни изборни правила за провеждане на предсрочните парламентарни избори, но и в едно не съвсем прикрито съглашение за председател на ЦИК. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ/СДС Десислава Атанасова след консултациите за председател на Централата избирателна комисия при президента.

„Смятам, че демонстрацията, която направиха политическите партии на миналите консултации, когато никой не пое отговорността и всички мълчаха, днес изведнъж се наруши това мълчание. Включително и господин Тошко започна да говори от името на ГЕРБ. Да беше говорил от името на лидера си, който нито сме го виждали, нито сме го чували, дори и на работа не идва“, коментира тя и изрази надежда, че сега тази отговорност ще бъде споделена, така както изисква техният изборен кодекс.

Тя припомни, че партията им е атакувала текстовете в Конституционния съд.

„Това, което направи ГЕРБ е да демонстрира, че има не само кадри, които да заемат всяко едно от местата, така направихме предложенията и за МС, така продължаваме да казваме, че има проблем с Изборния кодекс и този проблем тепърва ще бъде забелязван“, добави Атанасова.

Председателят на ПГ на ГЕРБ коментира, че са хубави призивите за честни, демократични, свободни и равни избори, но те не се гарантират с новия Изборен кодекс.

Атанасова каза още, че не е обърнала внимание на критиките на президента Румен Радев спрямо Бойко Борисов.

Тя отрече обвиненията, че с действията си саботират държавата и посочи, че единственият такъв е Мая Манолова и пожела успех на новия председател на ЦИК Камелия Нейкова.

- реклама -