Десислава Атанасова
Снимка: Кадър Нова телевизия

Атанасова: Нашите депутати ще гласуват против правителството, пробив в ПГ на ГЕРБ няма да има

Не са нужни кой знае какви доказателства, че се купуват депутати, каза в „Денят започва“ Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Това, едно правителство и неговото оцеляване да е въпрос на дилърство в парламента, ми се струва върхът на безобразието,

което може да се случи в политическия живот, каза тя. Нарече ПП „аматьори, които е време да си тръгват“.

„Като депутати сме поели ангажименти към избирателите и партиите и тези заявления по време на парламентарните избори, в момента не се изпълняват.

Много е странно 6 месеца да ни управлява правителство, което не показа никаква управленска програма.

То падна заради провала във финансовата политика и да се издига кандидат за министър-председател – именно основният виновникът за този провал и тепърва да се представят управленски приоритети за 6 месеца – това е недопустимо в българския политически живот и тотална загуба на доверие у избирателите“, каза Атанасова.

ПГ на ГЕРБ не участва в разговори за купуване на депутати, уточни тя, но призна, че поне двама депутати от ГЕРБ са били търсен преди вота на недоверие. Сега депутати от ГЕРБ-СДС не са търсени.

„В момента нашите депутати е сигурно, че ще гласуват против правителството и всички изпълнители на тази поръчка за осигуряване на кворум са наясно, че в ПГ на ГЕРБ пробив няма да има и затова не опитват“, каза Атанасова.

Днес ГЕРБ-СДС и БСП внасят предложенията си за промените в Изборния кодекс, уточни още тя.

Причината е Изборният кодекс отново да влезе в зала е, че на последните избори сме имали най-ниска избирателна активност, смята Атанасова.

На въпрос защо ГЕРБ ще отхвърлят втория мандат за съставяне на кабинет тя каза:

„Защото разчитаме значите на обществото и общественото доверие на последните избори беше дало своята подкрепа към ПП. Те имаха моралното призвание да съставят правителство, да опитат да управляват. Очевидно е, че не могат. Аматьори, които е време да си тръгват“.

- реклама -