ГЕРБ, Десислава Атанасова

Атанасова към протестните партии: Служебното правителство започна да изчегъртва не само ГЕРБ, а и вас

Служебното правителство започна да изчегъртва не само ГЕРБ, а и вас, посочи в декларация от името на група председателят на ПГ на ГЕРБ – СДС Десислава Атанасова, като се обърна към дясната част на залата. Тя подчерта, че проваленият мандат на 46-ото Народно събрание е отговорност на политическите сили и на служебния кабинет, на който е липсвал потенциал да успокои политическото напрежение.

„Изтече срокът на годност на това Народно събрание, а г-жо Зайкова, вие се оказахте лоша орисница и за 45-ия, и за 46-ия парламент, защото щетите, които нанесоха и 45-ият, и 46-ият парламент върху парламентаризма, ще се помнят дълго“, коментира Атанасова. Тя уточни, че във времето на краткия мандат на 46-ото Народно събрание България беше управлявана от служебно правителство, назначено от президента Румен Радев. „През тези няколко месеца политическата криза се задълбочи, а изходът от нея става все по-неясен и все по-труден“, изтъкна Десислава Атанасова. По думите ѝ една от важните задачи в служебните кабинети е те да участват активно при решаването на политически кризи.

„Духът на настоящата Конституция изисква от служебните правителства да успокоят политическата атмосфера, да намалят напрежението в обществото“, напомни председателят на ПГ на ГЕРБ – СДС като изрази възмущението си, че това не се е случило.

- реклама -