Атанасов пита Радев охраняват ли снайперисти къщата на Борисов в Банкя (Обновена)

Атанасов пита Радев охраняват ли снайперисти къщата на Борисов в Банкя. Изненадващият въпрос лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов зададе на държавния глава по време на консултациите с парламентарната група на ПП-ДБ.

Както изисква Конституцията президентът

извика на разговори днес представителите на първите три по големина парламентарни сили у нас. Сутринта той проведе срещи с ГЕРБ-СДС и ДПС, а след това от 14 часа започна разговорът му с

представителите на ПП-ДБ.

ДПС при президента: Най-нормалното нещо е да се подкрепи мандатът на победителя – Flashnews

По време на тази среща ген. Атанасов зададе въпрос за снимки на снайперисти, които се намират на оградата на двора на

лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Трета среща: ПП-ДБ при президента Румен Радев обявиха, че ще бъдат опозиция (Видео) – Flashnews

„Аз съм залят от обаждания от неслучайни хора. Ако в навечерието на съставяне на правителство има някаква степен за заплаха за мандатоносителя,

това е много важно за държавата.

Ако имате информация, моля да ни кажете“, призова Атанасов. Той напомни на Радев, че в комисията, която определя какъв е рискът за съответните охранявани от НСО лица има и представители на държавния глава.

От своя страна Румен Радев заяви,

че ще провери случая, но че в никакъв случай подобна информация не би могла да се обсъжда публично предвид нейната чувствителност.

„В момента тече началото на процедура

по съставяне на правителство. И в същия момент в публичното пространство се появяват снимки на снайперисти, които са накацали по оградата на господин Борисов в Банкя. Това не е ли притеснително“, попита след консултациите Атанасов.

Той допълни, че няма допълнителна информация,

но една от версиите, които има, е че заплахата идва отвън. По думите му вниманието му към темата са привлекли хора на високи позиции в държавата.

„Нямам право да пропусна този въпрос да го задам.

Ние ще искаме в парламента изслушване по темата от служебния премиер и вътрешния министър, да дойдат и да обяснят, какви са били причините да се увеличи степента на защита на председателя на партията мандато-носител.

От Фейсбук профила на Виктор Димчев

Прокурор, назначен от Тодор Живков, който се вживява като реформатор седем петилетки, пита президент с татуирана червена звезда в сърцето, дали лидерът на най-голямата партия в България е под заплаха.

Припомням, че съпругата на цитирания живков прокурор, е назначен в МВР по времето на Леонид Брежнев и бойко работи за рашките, докато години наред издирва чувалчета с милионите за Хемус из тоалетните на палата си.

Такава беше промяната, дано ви е харесала и повече не се връщаме натам.

- реклама -