Атанас Пеканов: Пребройте се онлайн, защото това е лесно, бързо и безопасно

„Апелирам към всички граждани на Република България – пребройте се онлайн, защото това е лесно, бързо и безопасно. Лично аз вече го направих през интернет. Помогнете и на онези, които не могат да се справят.“ Това заяви ресорният вицепремиер Атанас Пеканов на пресконференция в МС по повод започналото вече електронно преброяване на населението и жилищния фонд.

Той демонстрира и попълването на анкетната карта, като показа скрийншот от собствената. Пеканов призова младите хора да помогнат на роднините и приятелите, за които онлайн попълването на данни не биха се справили. „Аз лично обещах на баба ми да ѝ попълня картата“, каза Пеканов.

Важните решения за разпределяне на еврофондовете, както и всякакви други управленски решения и политики могат да се предприемат само на основата на данните от това преброяване. Това е единственият способ, който ще ни даде пълна картина за ставащото в страната. Не трябва да се концентрираме само в столицата, а на базата на данните на всички жители в страната ще имаме информация, която ще повиши в бъдеще и качеството на живота, заяви още Пеканов.

Източник: 24 часа

- реклама -