Снимка: кадър bTV

Атанас Кънчев: Необходимо е изграждане на мостове, за да има редовно правителство

„Отражението на здравната криза засегна малкия и среден бизнес, а ваксинационният процес трябва да се завърши, но не бива да има принуждаване като мерки. Борбата с фалшификацията трябва да продължи, отражението трябва да е върху икономиката.“ Това каза Атанас Кънчев от гражданската квота на ДПС.

Ако стане депутат, той иска да преобразува структурите на Българската банка за развитие, за да се изчисти „негативния имидж, който се създаде безпричинно.“

Според него е важно да има редовно правителство и призова ПП и БСП да помислят за изграждане на мостове и сядане на една маса след изборите на 14 ноември.

Кънчев обясни, че трябва да се помисли и за средния и малък бизнес, както и за малкия човек от регионите.

„Очевидно е, че инфлацията ще достигне 15-20%, очевидно е, че програмите за антиковид мерки не работят. Едно редовно правителство трябва да ревизира това в момента, което не се предоставя като помощи към бизнеса. Действията на данъчната администрация са повече принудителни, а приходите от около 2,3 млрд. лв. повече не кореспондират с това, което се получава в бизнеса като помощи. Очевидно само редовно правителство може да изпълни плана за възстановяване“, коментира още Кънчев.

Източник: bTV

- реклама -