Снимка: БГНЕС

Атанас Бобоков: Списъкът от снимката съм го взел от книгата „Най-богатите българи“

„Никъде не се говори за отпадъци, боклук или подобни, а се развява една снимка, която е взета от дома му. Става дума бележка, на която са написани редица милионери у нас и суми срещу техните имена“.

Това заяви пред съда бизнесменът Атанас Бобоков.

„Не можах да разбера защо трябваше да се споменават някакви милиони и никой не уточни какви са тези суми. Аз имам да давам тези милиони на тези хора или имам да ги вземам“, заяви пред съда Атанас Бобоков.

Тези имена и тези суми, съм ги взел от една книга, която се казва „Най-богатите българи“. Водил съм си бележки.

Той добави, че в килията дори се шегували с него да дописва и на тях някой милион, но Бобоков уточни, че имал да си ги взима тези милиони от въпросните хора в списъците.

Бобоков обясни, че започнало оплюване срещу него. „Ние имаме фирма за много милиони евро в Северна Италия в Ломбардия, най-стриктния в региона по отношение на отпадъците и да използваме потенциала, който имаме за скрап“, заяви Бобоков и попита какво чака всички над хиляда служители в групата „Монбат“. Атанас Бобоков почти през сълзи се обърна към съдията, че няма нищо общо със сочените за престъпна група лица.

Магистратите разглеждат мярката му за неотклонение. Прокуратурата иска задържане под стража и за единия от братята Бобокови – Атанас Бобоков и още двама. Внесено е и искане за “Домашен арест” спрямо Васил Богданов и Айгюн Еминов. Още вчера от прокуратурата съобщиха, че за другия от братята Бобокови мярката ще бъде – парична гаранция от 1 млн. лева.

По-рано днес стана ясно, че 66 тома материали са предоставени на съда по делото с боклука.

- реклама -