Атанас Бобоков
сн. БГНЕС

Спецсъдът остави в ареста Красимир Живков и Атанас Бобоков – ВИДЕО

„Аз съм индустриалец, аз имам заводи, аз имам 1500 човека, които храня. Не съм бандит. Арестът ми е като шок. Винаги съм мислел, че арестуват само бандитите, а аз съм бизнесмен.“

Това каза Атанас Бобоков пред журналисти в апелативният спецсъд, който го остави в ареста. Заедно с него зад решетките ще чака делото и бившият зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков.

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” освен за Живков и Бобоков е и за Габриел Савов, както и за Николай Миховски. По-рано Красимир Живков съобщи пред журналисти в съда, че не познава „хората от така наречената „организирана престъпна група“.

Бобоков: „Средната заплата e 1700 лв. чисто на зает във всичките ни фирми. Сега чета, че съм бил олигарх. Не знам знаят ли въобще какво значи олигарх. Извадиха написаното на гърба на една снимка, а това са мои записки, направени по книгата от 2003 г. „Богатите българи“. Голяма новина, Боже, Боже.“

На въпрос как си обяснява задържането си, Бобоков каза: „Аз го отдавам на тази борба с олигарсите, което е много странно“.

На репликата нали не е олигарх, Бобоков каза: „Аз съм индустриалец„.

Преди това пред съда той каза, че като чете и гледа телевизия, разбира, че е олигарх. “Ние сме индустриалци, голяма разлика, от небето до земята е разликата”, заяви той.

сн. БГНЕС

„Моята цел не е рециклирането, а пазарите. Затова съм дал пълна свобода на Богданов да търси машини“, коментира Бобоков по повод на Васил Богданов, който е бивш негов изпълнителен директор и свидетел поделото, както и обвиняем.

Красимир Живков
сн. БГНЕС

Първоначално мерките трябваше да се гледат чрез видеоконферентна връзка. В началото на днешното заседание обаче Атанас Бобоков и бившият вече зам.-министър пожелаха да присъстват в съдебната зала. Съдът уважи желанието им да присъстват в залата, поради което разпореди да бъдат доведени от ареста в залата на спецсъда.

Пред журналисти прокурор Генка Брезашка каза, че групата е действала от началото 2014г. Бившият зам. -министър Красимир Живков по думите й е от самото начало в групата. Тя заяви, че е разпитван действащ зам.-министър и това е Николай Кънчев.

- реклама -