Пламен Константинов

Атакуваме Лигата с двама дебютанти

Националният ни отбор по волейбол замина днес за Русия за първите си мачове от Световна лига. В състава за надпреварата селекционерът Пламен Константинов ще заложи на двама дебютанти – Алекс Грозданов и Трифон Лапков. Рамо до рамо на полето пък могат да излязат братята Николай Пенчев и Розалин Пенчев.

На летище „София“ Константинов, който днес навършва 43 г., разкри и какви са амбициите пред отбора това лято. „Искам да играем добре. Само това. Не искам да става така, че на фона на доброто представяне в Полша на турнира „Вагнер“ да тръгнем с прекалено голяма кошница. Аз го дадох един път за пример – футболистите направиха нещо подобно според мен. След победата над Португалия се получиха разочароващи резултати. Така че по-добре да не се изхвърляме“, заяви специалистът.

Той не скри разочарованието си, че това лято българските фенове няма да имат възможността да наблюдават отбора на родна земя заради новите правила в надпреварата. „Това, че няма да играем в България, е най-негативната част. Като не играеш вкъщи, не е същото. Още не съм посъветвал нищо младите момчета. Досега бяхме в тренировъчна среда, а съветите ще бъдат преди мача в съблекалнята„, каза Консантинов.

Наставникът на държавния ни тим си пожела за рождения ден всички момчета да са здрави. „Това е най-важното, защото отново ни излязоха проблеми. Да са здрави и тези, които преминаха вече оперативна намеса и да се възстановяват бързо. Надявам се да са готови за сезона, а иначе едно добро представяне и да се върнем с позитивни емоции. Независимо дали ще успеем да прескочим или не, да има удовлетворение от играта„, завърши Гибона.

- реклама -