Сидеров коалиция ВМРО избори управление

Атака: Волен Сидеров никога не е искал да води листата на Патриотите за предстоящите евроизбори

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров ще предложи законодателни промени за повече контрол и отчетност на парите, които получават евродепутатите. Това става ясно от отворено писмо на партията.

В него се твърди още, че той никога не е заявявал претенции да оглавява листата за евродепутати на патриотичната коалиция

„Разпространяваните откровени лъжи, че лидерът на АТАКА Волен Сидеров искал да води листата на Патриотите за евроизборите са поръчкови публикации. До момента разговори за предстоящите евроизбори не са водени в коалицията „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ и съответно въпросът за водаческото място на евролистата не е поставян“, категорични са от партията.

Според тях подобни „поръчкови публикации“ били предизвикани от „истеричния страх на някои евродепутати, че може вече да не са такива и да се лишат от стотици хиляди евро, събрани от заплати в банка“.

Волен Сидеров има намерение да постави темата за възнагражденията на всички евродепутати от всички партии.

„Кой колко е получил и заделил в лични сметки? Сидеров ще предложи законодателни промени за повече контрол и отчетност на евродепутатите. Той ще настоява всички кандидати за евродепутати да декларират отказ от огромните суми, които получават незаслужено. Те трябва да бъдат дарявани за животоспасяващи цели“, се заключва в съобщението.

- реклама -