"Атака“

„Атака“ се регистрираха в ЦИК, до последно чакали да се явят в коалиция с патриотите

„Атака“ се регистрира в ЦИК за евроизборите на 26 май, в последния ден, който комисията даде за регистрация на политическите партии.

„Както виждате партия „Атака“ се регистрира последна от тройната патриотична коалиция. Аз имах търпението да изчакам другите две партии до последния ден дали все пак няма да решат да се явим заедно. Уви това не стана, а аз бях радетел на това да стане“, каза Сидеров и подчерта, че виновникът патриотичната коалиция да се явява по отделно е НФСБ.

„Тя е партията, която предопредели явяването ни по отделно, защото те заявиха, че няма да се явят заедно с „Атака” на тези избори. ВМРО не посмяха да се явят с нас, въпреки че бях готов да направя отстъпки. Бях готов да не участвам в листа, да приема техните номинации, да нямаме претенции за места. Въпреки това ВМРО не пожелаха, тъй като това щяло да развали след това управленската коалиция“, обясни лидерът на „Атака“.

Волен Сидеров съобщи, че са събрали над 4000 подписа за евровота и уточни, че листата им все още не е готова, защото кандидатите за нея се избират чрез политическа академия, в която до 21 април хора, които никога не са участвали в политическия живот на страната, но искат да станат част от него. След това вотът на зрителите на ТВ „Алфа“ ще подреди листата, с която партията ще се яви на предстоящите Европейски избори.

Сидеров изрази надежда, че ще успеят да вземат поне един мандат.

- реклама -