Асфалтират улиците в Благоевград и през нощта

Асфалтират улиците в Благоевград и през нощта

Улиците в Благоевград ще се асфалтират по нов начин, като от местната администрация уточниха, че работниците ще бъдат на терен и през нощта. Само преди дни от Общината обявиха, че започват ударно изкърпването на уличната мрежа, а идеята след фрезоването през деня, вечер да се асфалтира, е на кмета Методи Байкушев.  Целта е да се избегне натовареният трафик и да се спестят затрудненията на шофьорите.

За по-малко от 24 часа бяха подготвени увредените участъци

и бе положена нова настилка в участък от ул. „Иван Михайлов“. Възстановяването на уличната мрежа се извършва поетапно, съгласно предварително утвърден график. Създадена е организация за своевременно информиране на живущите в района на ремонта за промените в организацията на движение в участъците, които се ремонтират. От петък се работи по друг натоварен булевард „Димитър Солунски“.

Община Благоевград въвежда нови правила за извършване на плановите ремонти

от разпределителни дружества, ВиК и частни лица, вкл. за включване в мрежите жилищни кооперации. Те ще се съгласуват от общинска администрация, при задължителни ясни условия и срокове за възстановяване на асфалтовата настилка от изпълнителите. Целта е да бъде предотвратено безразборното нарушаване на целостта на уличната мрежа в областния център.

„Разкопаването ще се случва само тогава, когато е създадена организация

за бързо възстановяване. Не можем да допускаме една дупка да стои отворена с месеци. Обещавам, че през този мандат ще има огромна промяна в това отношение“, категоричен е кметът на Благоевград Методи Байкушев. Вече няма да се пълнят само дупките по улиците, а ще се кърпят по-големи парчета, с което се цели по-голяма трайност на положената настилка.

- реклама -