Асен Василев, бюджет, приходи, постъпления,
сн. БГНЕС

Асен Василев: Вицепремиерите ще са петима, всяка партия ще има свой човек в министерствата

„Корекции има в общото споразумение. Знате, че юристите искат всичко да изпишат по-много конкретен начин. “ Това заяви в парламента съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев по повод продължаващите преговори за подписване на коалиционно споразумение.

„Не сме мислили как точно ще се подпише коалиционното споразумение – дали поотделно с всяка партия или всички на една маса.

В момента искаме да го затворим, за да минат текствоете през органите на другите партии за одобрение.  Всяка партия има вицепремиер, плюс има вицепремиер по ефективно управление, така че вицепремиерите ще са петима. Надявам се да подпишем споразумението преди края на седмицата“, разкри той.

„Идеята е правителството да се конституира максимално бързо. Когато ние имаме яснота относно коалиционните партньори и техните вътрешни одобрения на споразумението, тогава ще мога да говоря повече.

Разбрахме се всяка партия да има свой човек по министерствата, за да не се получава партиен феодализъм. Залагаме четири годишен мандат на управление.

Ще публикуваме споразумението най-вероятно преди да бъде подписано от всички коалиционни пратньори“, обяви Василев.

- реклама -