Асен Василев: Твърдо заставаме зад кандидатурата на Румен Радев

„Ние вярваме, че Румен Радев е най-добрият президент, който България може да излъчи на изборите. Твърдо стоим зад него, защото той ни даде свобода на действие и се отнесе изключително почтено с нас. Наши представители влизат в инициативния комитет, който ще издигне кандидатурата на г-н Радев”, това заяви за „Офанзива” Асен Василев от „Продължаваме промяната”.

Според Асен Василев него шефът на НАП Румен Спецов е продал фирма без данъчни задължения. „С удоволствие бихме го приели в партията, но той е данъчен чиновник и това няма как да се случи”, добави Василев.

„Нашата цел за парламентарните избори е победата. Към този момент водим разговори с още малки партии, които искат да ни подкрепят. Ако те завършат успешно ние ще ги присъединим към коалицията”, каза още той.

По думите му с ДПС имат тема, която ги различава много. „Това е темата за г-н Пеевски. Ние вярваме на американското правителство и Джо Байдън, че Пеевски е участвал в корупционни схеми. ДПС не вярват на тази преценка и твърдо застават зад него. Докато това не се изчисти – няма как да имаме тема на разговор. Основното нещо, което ние искаме е да се спрат течовете и данъците да бъдат събрани. Това няма как да стане, ако няма работеща съдебна система и прокуратура”, обясни Василев.

„Вземаме предложението на „Демократична България” за съдебната реформа и го вкарваме в зала. Ако ГЕРБ го подкрепят – можем да говорим. Ако това не се случи, то ние нямаме тема на разговор. Просто е”,  допълни бившият служебен министър Асен Василев.

 

- реклама -