Асен Василев, офшорка, фирма, финансов министър, Продължаваме промяната
сн. БГНЕС

Асен Василев призна, че имал офшорка, но твърди, че я напуснал преди да стане министър

Бившият министър на финансите  и настоящ съпредседател на „Продължаваме промяната“ Асен Василев призна, че е имал офшорна фирма, регистрирана на Британските вирджински острови. Това потвърждава публикуваната във в. „Труд“ информация, според която Василев е притежавал 100% собственост в „Акселберт Лимитид“.

От пресцентъра на ПП обаче твърдят пред БНТ, че Василев е напуснал дружеството година преди да стане служебен министър на финансите. В съобщението се казва още, че  Асен Василев е декларирал всичко, което притежава в подадените от него декларации.

В данъчната му декларация, фигурираща в сайта на КПКОНПИ, е вписано, че 12 месеца преди встъпването си в длъжност като служебен министър на финансите  е излязъл от собствеността и управлението на цитираната от в.“Труд“ фирма „Акселберт Лимитид“, както и от всички останали дружества, в които е имал участие.

От ПП обаче не посочват какво се е случило с офшорката на Василев и в чии ръце е преминала тя след като той е притежавал 100% от капитала й и не е имал съдружници.

- реклама -