Асен Василев: От съвестта на шест човека зависи вотът на недоверие да не успее

От съвестта на шест човека зависи вотът на недоверие

да не успее. Това коментира вицепремиерът и финансов министър Асен Василев.

Той посочи, че сценариите за състава правителството ще бъдат коментирани, след като мине вотът. След това имало време за реакция.

Сега всичко зависело от съвестта на шестима депутати.

„Нека да видим какво ще стане на вота и след това ще видим реакции“, коментира лаконично Василев.

Законодателната програма е направена без да се работи събота и неделя, ако се наложи, ще работим допълнително, ангажира се Василев.

Министърът на финансите Асен Василев откри Софийския икономически форум. На събитието той призова за общи действия в Европа, с които да се избегне хуманитарна криза заради зърното. Според него целият износ на Европа трябва да бъде контролиран „и не да отива при тези, които дадат най-висока цена, а при тези, които имат най-голяма нужда от зърно“.

По думите му това съвместно действие „не се предприема лесно, не защото Европа няма инструментите, а защото трябва да започне да мисли стратегически“. „Ще отнеме няколко месеца подобни неща да се осмислят като действия. Ако не предприемем обаче това съвместно действие, ние няма да се справим с тази икономическа война, която се води срещу нас. В България сме на фронтовата линия на тази икономическа война“, добави Василев.

За участие в събитието са поканени президентът Румен Радев и премиерът Кирил Петков, който обаче няма да присъства. Форумът се организира от Делфийския икономически форум и Центъра за либерални стратегии.
- реклама -