Асен Василев обяви кое ще е първото нещо, което ще направят, ако гласуват кабинета

Асен Василев обяви кое ще е първото нещо, което ще направят, ако гласуват кабинета. Ако правителството бъде гласувано днес, още утре ще започнем работа с министерствата, ще изтеглим текущия вариант на бюджет

и се надявам в рамките на десетина дни,

до две седмици да можем да имаме вариант на бюджет, който да е с 3% дефицит. Това заяви Асен Василев от ПП в отговор на въпрос колко време ще му бъде необходимо за подготовката на нов бюджет.

Василев коментира, че предвид това, което е предложено, за да се намали дефицитът, ще се

насочи и към приходите, и към разходите.

„Коментирал съм и преди това, влизайки в министерството, ще прегледаме всичко в детайл и предполагам, че до седмица ще можем да излезем с доста по-детайлна картина“, подчерта той. Василев отбеляза, че присъединяването на България към еврозоната през 2025 г. все още е реалистичен вариант.

По отношение на искания имунитет на Кирил Петков

от страна на прокуратурата, той каза: „Аз мисля, че г-н Петков го е коментирал перфектно.“

Парламентът днес гласува кабинета „Денков – Габриел“ на извънредно заседание. В дневния ред са включени три точки – избиране на министър-председател, приемане на структура на Министерски съвет и избиране на Министерски съвет на България. Припомняме, че дотук се стигна, след като в понеделник ПП-ДБ върнаха папката на президента Румен Радев, а час по-късно той издаде указ.

- реклама -