Аржентинският Нострадамус – Бенджамин Солари предсказа атентатите на 11 септември и инвитрото

В човешката история за пророци са се считали не само хора, призовани от Бога, които говорят от Негово име, но и хора на изкуството, чиято ръка е задвижвана от неведоми сили за техните романи и картини. Художникът и скулптор Бенджамин Солари Паравичини е определян като аржентинския Нострадамус.

сн. liveinternet.ru

Той е роден в Буенос Айрес през 1889 г., живял е до 1974 г. Но освен с артистичната си дейност, Паравичини е бил познат с една серия от предсказателни рисунки, които прави през целия си живот. Без да знае още през 30-те години на 20-ти век той рисува много неща, които се появяват в бъдещето. Баща му Флоренцио споделя, че често Бенджамин грабвал молива, който сякаш сам се движел по белия лист под нечия диктовка.

В пророчествата си той комбинира текст с рисунки и символи.

30 години преди Нийл Армстронг и Едуин Олдрин да стъпят на Луната, Бенджамин пресъздава тази огромна стъпка за човечеството.

сн. liveinternet.ru

„Човекът ще лети към звездите, ще преодолее звука, ще познае светилата и ще разбере, че Земята е само най-низшата и най-слабо развита от всички съществуващи планети“ (1937).

Паравичини предсказва аварията във Фокушима.

 

сн. liveinternet.ru

Аржентинецът рисува плачещи над огромен водовъртеж ангели и написва – Япония. В полето около рисунките той пише, че голяма „Ф“ ще избухне и ще вдигне много шум из цял свят. Мнозина разчитат в негово „ф“ японската атомна електроцентрала „Фукушима-1″.

„Един мъж с брада, който изглежда светец ще запали Антилите“, пише през 1937 г. аржентинецът.

сн. liveinternet.ru

Година по-късно Паравичини добавя: „В Куба победата ще спечели брадата“. Революцията в Куба е 22 години след тази рисунка. Когато Бенджамин е направил предсказанието, Фидел Кастро е едва 11-годишен.

Рисува атаката от 11 септември 62 години преди кулите-близнаци да рухнат.

 

сн. liveinternet.ru

„Свободата в Северна Америка ще изгасне, нейната факла няма да бъде блестяща, както преди, тя ще бъде атакувана два пъти „ Това гласи текстът към рисунка от 1939 г. В рисунката на Бенджамин могат да бъдат различени известните кули-близнаци, които бяха разрушени на 11 септември, 2001. По времето на рисуването им, кулите дори не са построени.

Жената ще ражда от семето, предложено от медика, пише през 1938 г. – 40 години преди раждането на първото бебе, заченато инвитро.

Утрешният човек ще произлезе от лабораторна семенна посявка, пише в психографията. Бенджамин Солари Паравичини уточнява, че ще бъдат предпочитани атлетични мъже и интелектуалци.

- реклама -