Арсен Венгер

Арсен Венгер подписа с Арсенал за още две години

Треньорът на Арсенал Арсен Венгер ще остане начело на отбора още две години, съобщи BBC. Селекционерът е подписал двугодишен договор с британския отбор.

До новия контракт се е стигнало след разговори между Венгер, собственикът Стан Крьонке и изпълнителния директор и съсобственик Иван Газидис. По този начин се слага край на продължилите месеци спекулации относно бъдещето на френския специалист.

Ръководството на отбора смята, че това няма да е последния им договор с Венгер

Същата позиция изрази и самия треньор. „Обичам този отбор и гледам към бъдещето с оптимизъм и вълнение“, заяви французинът.

В началото на годината той бе под сериозно напрежение, след като в рамките на няколко седмици Арсенал изгуби шансове да се бори за титлата във Висшата лига и бе отстранен на 1/8-финалите на Шампионска лига с унизителното 2:10. „Артилеристите“ завършиха извън топ 4 в първенството за първи път под ръководството на Венгер, но той успя да завърши кампанията позитивно, печелейки ФА Къп с победа над Челси във финала на турнира.

В крайна сметка собствениците са решили да предложат нов договор на Венгер и той ще продължи да води тима, въпреки призивите на феновете да бъде сменен.

Арсенал има намерение да похарчи за нови футболисти най-малко 100 млн. лири през следващия трансферен прозорец, който започва на 1 юли.

- реклама -