Арнолд Шварценегер и Линда Хамилтън се събират отново в „Терминатор: Тъмни съдби”

Е, да – той каза, че ще се върне. Арнолд Шварценегер направи това обещание в The Terminator през 1984 г., едва ли осъзнавайки, че „Ще се върна“ ще стане най-известната му реплика във франчайза или че убийственият киборг, който играе, ще стане определяща роля в кариерата му. Верен на думата си, той се върна за „Терминатор 2: Съдният ден“ през 1991 г., заедно с писателя-режисьор на оригиналния филм Джеймс Камерън и неговата партнираща в оригинала звезда Линда Хамилтън.

След това Шварценегер се завръща за Terminator 3: Rise of the Machines през 2003 г., Terminator Salvation през 2009 г., и Terminator Genisys през 2015 г., но те се са все по-далеч от постната, но силна тръпка на класиката от 1984 г. И сега отново се завръща в „Терминатор: Тъмни съдби“.

За първи път след 1991 г. Камерън е продуцент и съавтор (ако не и режисьор), а Хамилтън се връщаш като героинята на франчайзинга Сара Конър, въпреки че Терминатор 3 я уби. „Терминатор: Тъмни съдби” дори е пуснат на пазара като продължение на Terminator 2, който пренебрегва останалите продължения, които са направени междувременно.

Повечето зрители ще чакат Арни и Линда да се покажат – и когато в крайна сметка го направят, чакането ще си е струвало.

Подобно на Star Wars: The Force Awakens, „Шерминатор: Тъмни съдби” съживява любимите стари герои, като същевременно представя ново поколение герои на ново поколение фенове. След бърз пролог, поставен през 1998 г., историята се пренася в Мексико Сити през 2020 г. и ние срещаме обичайната нечестива троица на франчайзинга: един неволен цивилен, който в крайна сметка ще помогне на човечеството да свали своите роботизирани господари; един Терминатор, изпратен обратно от бъдещето, за да ги убие; и един агент за съпротива, изпратен обратно, за да ги защити.

Сара Конър на Хамилтън вече е с посребрена коса, сърдечна, въоръжена до зъбите и глас толкова нисък и груб, че звучи така, сякаш приемът на цигари ще я убие, преди някой робот да успее да го направи.

Тя е икона от момента, в който излиза от колата си, носейки пистолет с размерите на напълно пораснало коледно дърво.

Пристигането на Шварценегер е още по-забележително: дори на 72-годишна възраст той е по-добър от всеки, който играе неудържим киборг. И той е доста трогателен също като машина за убийства, която се е реформирала и заприличала на семеен мъж със сива брада.

- реклама -