Архитект, подал оставка след смъртта на дете, става зам. министър в МРРБ

Със заповеди на министър-председателя Стефан Янев на длъжността заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството са назначени Иван Шишков и Валентин Граматиков.

Иван Шишков е съветник в политическия кабинет на министъра на регионалното развитие и благоустройството от май 2021 г. до настоящия момент. Преди това дълги години е работил в общинската администрация на Община Драгоман и на Столична община, като включително е заемал длъжностите главен архитект на Община Драгоман и главен архитект на столичните райони „Триадица“ и „Банкя“. Завършил е Университета по архитектура, строителство и геодезия в София.

Шишков подаде оставка като главен архитект на район „Триадица“ в началото на тази година след скандала, който последва след смъртта на дете, предизвикана от оголен кабел на уличен стълб.

Валентин Граматиков е дългогодишен финансов мениджър на Националния военен университет „Васил Левски“ в гр. Велико Търново. В същото висше учебно заведение е бил и преподавател. Завършил е Военната академия „Георги Стойков Раковски“ в София. Притежава и образователно квалификационна степен „магистър“ по финанси от Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Велико Търново.

И двамата нови заместник-министри в служебния кабинет заемат местата на други двама, които бяха преждевременно отстранени – Тодор Анастасов и Валентин Върбева, които изкараха на постовете си по-малко от 2 пълни месеца.

- реклама -