сн. БГНЕС

Архиерейска Златоустова света Литургия бе отслужена в „Св. Александър Невски“

На днешния ден, в който Православната църква чества Вход Господен в Йерусалим, в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ в столицата бе отслужена Архиерейска Златоустова света Литургия.

Тя се води от Негово преосвещенство Мелнишкия епископ Герасим – главен секретар на Св. Синод на Българската православна църква с благословението на Негово светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

Както стана известно при откриването на Народното събрание, патриарх Максим има здравословни проблеми. Тогава от Светия Синдод обявиха: както всеки човек на неговата възраст, страдащ от хронични заболявания, които периодично се обострят, е желателно да бъде проследяван в болнична обстановка, поради което, той постъпи за ежегодни изследвания и лечение в болница.

По същото време започна архиерейска св. Литургия в митрополитския храм „Св. вмца Неделя“ в София, оглавена от Негово преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп – викарий на софийския митрополит.

Вечерта във всички епархии на Българската православна църква се отслужва Последование на Жениха, с което Православната църква влиза в Страстната седмица.

- реклама -