задържан румънски гражданин дете Морска градина Варна спецакция спецполицаи Винпром Първенец алкохол менте хотел готвач пребит Благоевград мъж убийство Кюстендил момиче Галиче прерязано гърло

Арестуваният за обира на банков клон в София дължал пари

„Още вчера следобяд е задържан заподозряният за извършения обир на банков клон в София. Има безспорни доказателства, че той е извършителят на обира.“ Това заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов след среща със служители по сигурността на банките.

„Той е дължал пари и е решил по най-лесния начин да си ги набави.“, уточни главният секретар на МВР.

Мъжът е криминално проявен, уточниха от МВР. Днес следобяд събраните доказателства ще бъдат предадени на софийската районна прокуратура. След това наблюдаващият прокурор ще прецени дали задържаният да бъде оставен в ареста.

По случая в Шумен, където беше обрано чейнджбюро има заподозрени, които са обявени за издирване. За обира във Враца има заподозрени, които също се издирват. По случая с обира в хранителен магазин в София от снощи също се работи.

Ще бъде засилено полицейското присъствие в големите градове на страната, където има банкови офиси и фирми, опериращи с големи финансови средства.

Тази мярка е набелязана на срещата с представители на охранителни фирми. Приоритетно ще се обхождат от нашите патрули банковите офиси. Териториална полиция ще посетят всички обекти, които са в денонощен режим на работа, добави Иванов.

- реклама -