молдовци, банкомат, полиция, издирване

Арестуваният с подкуп служител на НАП вече е с обвинение, искат постоянно задържане

36-годишният служител на НАП, който вчера беше арестуван заради искане на подкуп, вече е с повдигнато обвинение. Това съобщиха от Софийската градска прокуратура.

Мъжът с инициали Я. Я. е привлечен като обвиняем за това, че е поискал подкуп 600 лева от земеделски производител – сумата в размер на 600 лева.

Обвиняемият Я. Я. е обещал на производителя. , че няма да затвори сергията му на пазара и няма да приложи принудителна административна мярка „запечатване на обект“ за срок до 30 дни, за констатирано от него нарушение – неиздаване на касова бележка за осъществена продажба.

Разследването по случая е започнато по повод получен сигнал продавача за поискан подкуп. Данъчният служител е задържан на 21.09.2021 г. в Централно управление на Национална агенция за приходите с поискания подкуп.

При извършения обиск в обвиняемия са намерени и иззети банкнотите, предварително белязани и описани, в размер на шестстотин лева. Същите са приобщени като веществено доказателство по делото.

При осветяване с ултравиолетова лампа на обвиняемия е констатирано, че той наистина е имал досег с белязаните пари. Претърсен е и служебният кабинет на обвиняемия, както и домът му. От там са били намерени и иззети преносим компютър и документи, относими към случая.

С постановление на СГП е постановено задържане под стража за 72 часа, предстои внасяне на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на Я.Я. – „задържане под стража“.

Обвиняемият Я. Я. е 36-годишен, неосъждан.

- реклама -