фаредин Ахмед, убийство, Тервел, жена

Арестуваха заподозрения за жестокото убийство в Тервел, бил неадекватен

Фаредин Ахмед – 51-годишният мъж, издирван за жестокото убийство на бившата си жена в град Тервел, е арестуван. Той е заловен малко преди полунощ снощи, като според първоначални данни е бил в неадекватно състояние.

Ахмед е намерен в жилище, в което е трябвало да бъде извършен ремонт от работодателя на Ахмед. Заловеният се е занимавал със строителство, имал е ключ от апартамента и се е укрил там.

Засега не са проведени разпити заради състоянието, в което е бил Ахмед при залавянето му. Употребил е голямо количество алкохол, заяви окръжният прокурор Радослав Бухчев.

„Не са провеждани разпити със задържания, поради простата причина, че не е бил адекватен. Първо ще трябва да оформим задържането му, според НПК до 72 часа. След това ще се внесе искане за мярка за задържане под стража. Намерени са камъни, окървавени, около трупа. Вече тепърва ще се доказва и със съответните експертизи“, заяви Радослав Бухчев, цитиран от БНТ.

От прокуратурата обясниха, че има достатъчно доказателства за това, че именно Фаредин Ахмед е извършителят. От камерите в града става ясно, че двамата са се движили заедно.

Тялото на 45-годишната жертва беше открито вчера сутринта на улица в град Тервел. По първоначални данни тя е убита по особено мъчителен начин – с камъни. А основната версия, по която се работи за причината, е ревност.

От 2017 година Фаредин Ахмед е с ограничителна заповед да не я приближава, но той многократно я е нарушавал.

Има достатъчно доказателства, включително и свидетелски показания, че именно Фаредин е извършителят, каза окръжният прокурор Радослав Бухчев.

Фаредин може да получи от 15 до 20 години затвор до доживотен без право на замяна.

- реклама -