Арестуваха за дрога криминално проявен, обвинен в групово изнасилване

Атанас Мечев – Гаргата е бил задържан тази нощ при акция на ГДБОП. Мъжът, който по-рано тази година бе арестуван за групово изнасилване, ще бъде обвинен като лидер на банда за наркотици. Тя пласирала дрога в Банско и Разлог. Гаргата е арестуван в дома си в Разлог, заедно с него са задържани и 6-ма дилъри. Открити са и наркотици. Мечев е в МВР – болница заради сърдечни проблеми.

33-годишният мъж бе в МВР болница и след задържането му по обвинение в групово изнасилване в нощта срещу 5 март. Тогава 29-годишна жена подаде жалба, че Мечев и приятелите му – Йордан Иванов, Ивайло Ценов и Илиян Кръстанов, са я изнасилили в кръчмата “Воеводска среща” в столичния кв. “Драгалевци”. Гаргата бе доведен от болницата в Софийския районен съд на 7 март, след като прокуратурата поиска той и сподвижниците му да останат в ареста.

Съдът обаче пусна и 4-мата срещу гаранции от по 2000 лв. с мотива, че няма никакви доказателства да е участвал в изнасилване освен думите на пострадалата. Държавното обвинение не е атакувало решението на съда, а разследването по случая продължава.

Няколко дни след груповото изнасилване – на 13 март, Гаргата бе задържан за хулиганство на пътя след скандал в София. Според обвинението , на бул. „България“ Гаргата и спътниците му ударили с джипа си отзад кола. След това Мечев нападнал водача, блъскал го и го дърпал, изплюл се в лицето му и го псувал. Гаргата принудил човека да подпише двустранен протокол, че поема вината за катастрофата, твърди прокуратурата. Свидетели обаче видели инцидента и подали сигнал тел. 112, а Гаргата и 4-ма от свитата му били задържани.