Арестуваха учител, който с удари разтървава биещи се деца (видеото съдържа кадри на насилие)

Арестуваха възпитател, който бие деца в училище в Ловеч. Видеоклип от скандалната случка се появи вчера в социалните мрежи.

https://www.youtube.com/watch?v=pacROi-7DP8

На кадрите се вижда как две момичета се бият в клас, а учителят се намесва. На кадрите се вижда как той удря с юмруци едно от децата. В определен момент се включва и втори преподавател.

Боят е в класна стая в основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в ловешкия квартал „Гозница”. Клипът е направен 8 март. Започнала е проверка дали ръководството на училището съзнателно е потулило случая.

Боят е между Франческа и Барбара. Родителите на Франческа застават зад действията на учителя. Момичето е било влачено за косата от Барбара и чрез употребата на сила възпитателят е успял да я спаси. „Това е послед изход от ситуацията. Тя е като питбул – хванала е дъщеря ни и не я пуска“, каза майката на Франческа.

В училището влязоха представители на Детска педагогическа стая и Регионалното управление на образованието в Ловеч.

По случая работи районната прокуратура в Ловеч. Късно вчера са били разпитани участниците в инцидента. Предстои да се разбере какви са нараняванията на замесените лица, за да се прецени какви мерки да предприеме прокуратурата.

- реклама -