Бенжамен Менди
Снимка: twitter.com/benmendy23

Арестуваха световен шампион за изнасилване

Защитникът на Манчестър Сити Бенжамен Менди е арестуван по четири обвинения за изнасилване и едно за сексуално посегателство. Това съобщи полицията в Чешър.

Прокуратурата заяви, че срещу 27-годишния френски национал има три обвинения за сексуално нападение. Те са от „трима жалбоподатели на възраст над 16 години“. Обвиненията са за престъпления, извършени между октомври 2020 и август 2021. Футболистът е задържан под стража и трябва да се яви в пред съда в петък, когато ще отговаря за обвиненията в изнасилване. „Искаме да припомним на всички, че съдът още не е заседавал. Менди има право на справедлив процес“, се казва в съобщение на полицията.

Манчестър Сити обяви, че временно е спрял правата на играча. „Клубът може да потвърди, че след като е обвинен от полицията, Бенжамен Менди е изваден от състава, докато тече разследването. Въпросът е предмет на съдебен процес и следователно клубът не може да прави допълнителни коментари, докато не приключи процеса“, се казва в съобщението на Сити.

Менди е трикратен шампион на Англия.  Той спечели и световната титла с Франция през 2018 г. Защитникът дойде в Манчестър през 2017-а от Монако срещу 65 млн. евро.

- реклама -