Карлос Насар
Снимка: БФВТ

Арестуваха световен шампион – карал дрогиран

Арестуваха световния шампион по вдигане на тежести Карлос Насар за шофиране след употреба на наркотици. Според информацията това се е случило на 27 срещу 28 юли.

Направената проба за алкохол е била отрицателна. Тази за наркотици обаче е била положителна за амфетамини и метамфетамини. Насар е бил задържан за 24 часа.

Пред bTV 18-годишният щангист отрече. „Отричам тези неща. Даже ми е неудобно да коментирам темата. Друго не знам какво да кажа. Не съм задържан. Било написано, че това се случва в Поморие на 27 юли, а аз тогава бях в Червен бряг. На 22 юли напуснах квартирата в Свети Влас. Бях на почивка там“, заяви той.

Сайтът chernomorie-bg.com обаче дава повече подробности, като цитира източници от МВР в Бургас. Според информацията щангистът е управлявал автомобил BMW 7 по пътя за Поморие, когато полицаите са му подали сигнал за спиране със стоп палка в района на село Каменар. Насар обаче не спрял и е последвала гонка, след което е бил спрян принудително. След теста за наркотици щангистът е отказал да даде кръв за химичен анализ. При проверката на автомобила пък в предната лява врата е било открито топче марихуана, за което Насар е обяснил, че е за лична употреба.

Селекционерът на националния отбор Иван Иванов е съобщил, че Насар в момента не е на лагера на щангистите на Белмекен.

- реклама -