Арестуваха шофьора, помел ученици в Лондон, разследват предумишлено убийство

Има арестуван за нападението с автомобил срещу група ученици в предградие на Североизточен Лондон. Вследствие на инцидента 12-годишно момче загина и други петима пострадаха. Сред ранените са двама тийнейджъри на 15 години, 13-годишно момче, 16-годишно момиче и 53-годишна жена. Няма опасност за живота им. Инцидентът е станал близо до училище в предградието Дебдън.

Задържаният е мъж на 51 години.

След трагедията, полицията обяви за издирване 51-годишния Тери Гловър. Има подозрения, че той е замесен и в друг инцидент, който е станал в същия район.

Шофьорът съзнателно е набрал скорост с автомобила и се е насочил към тротоара. Това твърди 15-годишния Алфи Барнс, който е сред пострадалите.

Полицията съобщи, че сблъсъкът е бил преднамерен и разследва предумишлено убийство. Загиналото момче е ученик от училище на „Уилингейл роуд“, където е станала инцидентът, потвърди пред Би Би Си главната учителка Хелън Гаскойн. Пострадалите деца учат в същото училище.

Баща, чиято дъщеря е сред пострадалите деца, разказа, че при инцидента приятелката й е отскочила от капака на колата, преди друго 12-годишното момче да бъде ударено много лошо. Момчето е починалото на път за болницата

- реклама -