Арестуваха и обвиниха шофьора на катастрофиралия автобус с деца

Шофьорът на катастрофиралия автобус с деца е арестуван, а по-късно му беше повдигнато и обвинение от прокуратурата в Стара Загора. Той е задържан за 24 часа, съобщиха от полицията на брифинг. По първоначална информация шофьорът на преобърнатия сръбски автобус е пострадал по-леко и вероятно е със счупена ръка.

Първоначалните версии за катастрофата са или грешка на водача, или техническа неизправност. Движението в района все още не е пуснато заради замърсяване на платното с масло и гориво от автобуса.

Работна версия е отвличане на вниманието на водача.

Предстои назначаването на множество експертизи, както и да бъдат изискани множество документи от Република Сърбия.

Автобус катастрофира на АМ „Тракия“, има ранени

В неделя вечер автобус със сръбска регистрация, превозващ деца, катастрофира на АМ „Тракия”. Пострадаха 17 деца. Инцидентът стана между 217 и 218 км в посока София, като автобусът се е обърнал на една страна в канавката. Оказа се, че децата са били на фестивал в Слънчев бряг и са се връщали към Белград.

Към момента продължава да е тежко състоянието на две от тях. Те ще бъдат транспортирани в болница „Пирогов“ в София, каза служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев. Едното вече е стабилизирано и контактно, но ще се наложат операции. Към 9:00 часа детето ще бъде транспортирано към София за настаняване в детска хирургия, другото дете е с травматичен шок и травма на горен крайник. Състоянието му леко се е влошило. То също ще бъде транспортирано в „Пирогов“, каза Меджидиев.

В болницата в Стара Загора са 14 души –  двама възрастни и 12 деца.

Състоянието им е стабилно.

На единия възрастен е ампутиран крайник, посочи здравният министър.

Тези, които са в добро състояние, ще бъдат извозени с линейки до границата, където ще бъдат поети от сръбска страна.

- реклама -
gerb – 728×90 – 2022