Арестуваха руски мафиот, който спял с брадва под възглавницата

Руски мафиот, който спял с брадва под възглавницата, е задържан в Испания

Руски главатар на банда, който от страх от покушение спял с брадва под възглавницата, е заловен в Южна Испания, съобщи полицията. Вячеслав Гулевич е начело на престъпната организация Кемерово, която се занимава с наркотици, оръжия и трафик на хора, както и с проституция в Естония.

Той е арестуван на 2 август в испанския морски курорт Михас, където живеел.

Същия ден трима други шефове на банди са задържани в естонската столица Талин. Именно там Кемерово е базирана, съобщиха от полицията.

Естонските власти от две години разследват бандата. Тя е въвлечена в люта вътрешна борба. Размириците доведоха до убийството на предишния бос Никилай Таранков с куршум в главата през септември.

57-годишният Гулевич беше дясната ръка на Таранков и пое организацията, когато той умря, но се страхуваше за живота си и избяга в Испания.

В дома му в Михас полицията откри „брадва и голям нож, скрити под възглавницата му”.

Страховете му изглежда са били основателни. През юни в Каталуния беше арестуван член на престъпната организация, който изглежда „е бил в Испания, за да намери Гулевич и да го убие”, съобщи Гражданската гвардия.

Сред тримата арестувани в Талин е и специалист по бойни изкуства, който набирал „войници” за Кемерово в гимнастическия си салон.

Източник: АФП

- реклама -