Арестуваха руски депутат в парламента

Сенаторът от Карачаево-Черкезката република Рауф Арашуков е бил арестуван в заседателната зала на Съвета на федерацията (горната камара на руския парламент).

Пет минути преди началото на заседанието излъчването на картина от залата за медиите било прекратено. Входовете към етажа се оказали затворени.

На Арашуков са повдигнати няколко обвинения, включително организиране на престъпна група през 2010 г. Тя е била сазъдадена за убийството на двама души и нанасянето на тежка телесна повреда на друг човек.

Сенаторът също така е обвинен, че е подправил документите, „на чието основание е станал сенатор от Карачаево-Черкезката Република“.

Членовете на Съвета на федерацията единодушно гласували за лишаване от неприкосновеност на доскорошния им колега. Следствието иска да му бъде наложена мярка за неотклонение три месеца по време на разследването.

Рауф Арашуков е на 32 г. Той е син на Раул Арашуков – едър бизнесмен в сферата на газовия отрасъл.

На 22 г. Рауф става министър на труда и социалното развитие в КЧР.

През 2008 г. вече е помощник на президента Борис Ебзеев. От 2010 г. е първи вицепремиер на републиката. Тогава е оглавявал „Управлението на федералните автомобилни пътища на територията на КЧР“Влиза в Съвета на федерацията през 2016 г.

- реклама -