Нелсън Семедо

Арестуваха още един футболист за изнасилване

Властите в Гърция арестуваха халфа на Олимпиакос Нелсън Семедо по обвинение в изнасилване. Това е вторият такъв случай в света на футбола за по-малко от седмица. В края на миналата седмица на топло беше прибран световният шампион Бенжамен Менди. Срещу него има 3 обвинения в изнасилване.

Обвиненията срещу 27-годишния Семедо са повдигнати от 17-годишна, но той ги отхвърля. Футболистът е бил арестуван късно в неделя. „Имаме доказателсва, че инцидентът не се е случил и ще ги дадем на прокуратурата“, каза адвокат на Семедо. Днес португалецът трябва да се яви пред прокурор в Пирея.

Според гръцките медии играчът и 17-годишното момиче излезли заедно миналата събота. След това Семедо я завел в дома си и я изнасилил. Информациите са, че в инцидента е замесен още един човек, но засега той не е арестуван.

Това не е първият случай, в който португалецът се сблъсква челно със закона. Той има условна присъда за пет години затвор в Испания. Освен това има забрана да влиза в страната за период от още седем години. Португалският национал игра в Ла Лига за Виляреал в периода 2017-2019-а.

Когато го арестуваха в Испания за първи път Семедо беше обвинен в грабеж, нападение, отвличание и притежание на оръжие. Той дори изкара пет месеца в затвора. През 2018-а футболистът беше арестуван отново. Този път за нападание над човек в дома си.

- реклама -