сн. БГНЕС

Арестуваха съпругата на „Ел Чапо“ за разпространение на наркотици

Съпругата на осъдения наркотрафикант Хоакин „Ел Чапо“ Гусман Лоера беше арестувана в САЩ по обвинения, свързани с предполагаемото й участие в международен трафик на наркотици, съобщава Министерството на правосъдието, цитирано в Си Ен Ен.

31-годишната Ема Коронел Айспуро е арестувана на международното летище „Дълес“ във Вирджиния за конспирация и разпространение на повече от килограм хероин, над пет килограма кокаин, над 1000 килограма марихуана и над 500 грама метамфетамин, внесени нелегално в страната, се казва в изявление на Министерството на правосъдието.

сн. БГНЕС

Очаква се тя да се яви първо пред Окръжния съд на САЩ във Вашингтон чрез видеоконференция.

Прокурорите заявиха, че Коронел Айспуро е направила заговор с други, за да помогне на съпруга си при бягството му от затвора в Мексико на 11 юли 2015 г. Гусман Лоера беше признат за виновен след съдебен процес през 2019 г. и осъден на доживотен затвор плюс 30 години във федерален затвор.

Джефри Лихтман и Мариел Колон заявиха пред Си Ен Ен, че представляват Коронел Айспуро. Понастоящем и двамата адвокати отказаха допълнителни коментари.

- реклама -