Арестуваха двама тийнейджъри за убийството на журанилста Лира МакКий

Арестуваха двама тийнейджъри след убийството на северноирландската журналистка Лира МакКий в Лондондери.

Двамата млади мъже – на 18 и 19-годишна възраст, са задържани в Лондондери. Отведени са за разпит в Белфаст, допълват от полицията.

Рано тази сутрин разследващите убийството на журналистката Лира МакКий публикуваха кадри от стрелбата. Те отправиха апел към местната общност за съдействие за повече информация за случилото се.

29-годишната жена беше простреляна смъртоносно докато отразяваше размириците в жилищния комплекс Крийган в северноирландския град в четвъртък вечерта. Полицията обвини за случилото се дисиденти републиканци за убийството, което беше определено като „терористичен инцидент“.

На кадрите от улични камери в района, оповестени от органите на реда, както и от запис с мобилен телефон, се виждат последните моменти преди фаталната стрелба. Видеото ясно показва маскиран нападател, който изскача от прикритието си и насочва оръжие към полицията и случайни свидетели на размириците.

Според разследващите местните хора в Крийган знаят кой е стрелецът и той живее именно в жилищния комплекс, където се разиграва трагедията.

- реклама -