четирима, малтретиране, откуп

Арестуваха български мафиот в Испания, изнудвал шеф на Севиля

Български мафиот е бил арестуван в Мадрид в понеделник, съобщиха медиите в Испания. Бейхан Ремзи Рафи, по-известен като „Иво българина“, е арестуван в жилищен квартал.

Лидерът на Los Rompecostillas (Трошачи на кости) е обвинен в изнудване на поне един изпълнителен директор на Севиля, след като е поискал предполагаем дълг от половин милион евро. Сумата е заради турне в Мексико, което Севиля отказва. Бейхан Рафи твърди, че говори от името на наркокартел в северноамериканската страна.

Според телевизия „Телесинко“ „Ел Булгаро“ се смята за лидер на българската мафия и е един от най-опасните престъпници в страната. Marca твърди, че той контролира нощния живот в испанската столица. Опитът за изнудване е от 2019 година. Освен Иво има още четирима арестувани, сред които и адвокат.

„Иво е твърд характер. Познавам го от петнадесет-двадесет години. Срещнахме се в ресторант, уговорката бе да отида сам. Той започна да говори, а след малко се появи човек, който беше висок два метра и много силен физически и ми позволи да си тръгна. Но бях принуден да си отида“, разказва пред емисията „ТардеАР“ на телевизията журналистът и криминолог Хавиер Баросо.

Преди пет години в Испания също имаше разследване срещу Иво Българина. Според различни информации той е от Айтоско, според други – от Балчик. Той е бил арестуван неведнъж, но така и не е бил осъден. За него и Клана на българите се носят легенди в Мадрид. Те обаче винаги намират начин да се отърват от правосъдието.

Той е разследван и по друго обвинение – за укриване на доходи на дискотеката. Става дума за сума в размер на 1 милион евро. Става въпрос за бара The Host в мадридския район Монклоа-Аравака.

- реклама -