покушение

Арестуваха адвокатка и дъщеря й за готвено покушение срещу съдия

Адвокатка от Враца и нейната дъщеря са задържани заради готвено покушение срещу действащ съдия. През март Румяна и Деница Тодорови бяха привлечени към наказателна отговорност от спецпрокуратурата за измами. Според обвинението двете жени, заедно с още двама души са част от престъпна група.

Тогава в офиса на един от обвиняемите бяха намерени и иззети огнестрелни оръжия, боеприпаси и наркотици.

В друго помещение, ползвано от групата, бяха открити фреза за изработка на матрици за неистински монети с номинал 1 лев и самоделно взривно устройство от 400 г. тротил с дистанционно управление и магнит.

Разследването показа, че то е било предвазначено за поставяне под автомобил на действащ съдия от Враца.

Майката и дъщерята, която също се представяла за адвокат, се опитвали да се свържат с лица от подземния свят, които да инсталират под автомобила му бомбата.

На този етап не са ясни мотивите за готвеното покушение срещу представителя на Темида, но то вероятно било свързано с неговата работа.

При първия арест на Румяна и Деница Тодорови те бяха пуснати под гаранция и в домашен арест. След днешното повторно претърсване на офисите и събраните нови доказателства, те са в ареста за 72 часа. Прокуратурата ще иска мярката да стане постоянна.

Били са открити още неистински печати на Специализираната прокуратура, Министерството на правосъдието, общината и полицията във Враца, както и на нотариуси и търговски дружества, са намерени и иззети при извършено повторно претърсване в офис, използван от четири лица, обвинени за участие в организирана престъпна група за измами, действала на територията на Враца.

- реклама -