арест, акция, СДВР, села, София

Арестуваха 18-годишния, помел на тротоар три млади жени в Стара Загора

От Фейсбук инициативата „Искаме безопасни улици за децата си!“ днес организират втори протест в Стара Загора, където вчера кола връхлетя три млади жени.

Едната е в тежко състояние с ампутиран крак.

Основният мотив на инициаторите на протеста е фактът, че са подавани множество сигнали до отговорните органи за безконтролното шофиране или „дрифтене“ в тази част на града, но те не са взети под внимание.

Според живущите в района гонките и „дрифтенето“ са проблем от години.

„Естествено, че става въпрос за несъобразна скорост, но то е доста по-тежко нещо и съвсем умишлено направено“, смятат те.

Има подписка до кмета, областния управител и директора на полицията в Стара Загора.

Междувременно състоянието на трите млади жени, които пострадаха, остава тежко.

„Към момента, с информацията, която разполагаме, можем да говорим за ПТП в резултат на управление на МПС с несъобразена скорост. Извършителят е задържан, той е на 18 г.“, обясни старши комисар Николай Колев, директор на ОДМВР – Стара Загора пред bTV.

Наказанието за „дрифт“ е лишаване от право да се управлява превозно средство за една година, а глобата е 3000 лв.

„Нашите екипи денонощно извършват проверки на уязвимите места, където се създават предпоставки за по-високи скорости. Взимаме отношения към нарушителите, извършваме проверка на всеки подаден сигнал“, заяви Бончо Славов, началник сектор „Пътна полиция“ в КАТ – Стара Загора.

- реклама -