Полицията в Амстердам, Аякс - Ювентус

Полицията в Холандия арестува 120 фена на Юве

Полицията в Холандия арестува десетки привърженици на Ювентус преди четвъртфинала на Шампионската лига срещу Аякс. Причината – притежание на опасни предмети. Служителите на реда в Амстердам са спрели за проверка две отделни групи. От тях са конфискувани ножове, фойрверки, лютиви спрейове, чук и бухалки.

Полицията в Амстердам, Аякс - Ювентус

Италианският вътрешен министър Матео Салвини написа във Фейсбук, че са арестувани 120 фенове на Юве. Цифрата обаче не е потвърдена официално от холандските власти. „Футболът е красив, спортът е красив. Но с чисти ръце и чисто лице. Мислете с главите си“, добави Салвини.

Полицията направи арести и сред феновете на Аякс

Неуточнен засега брой почитатели на Аякс също са били задържани, съобщава холандската агенция АНП. Причината е същата – притежание на опасни предмети.

Полицията в Амстердам, Аякс - Ювентус

Напрежението между феновете на двата тима продължи близо час. Любопитно е, че в агитката на Юве има и холандци, фенове на Ден Хааг. Те са побратимени с една от фракциите на бианконерите. А освен това въобще на обичат Аякс.

Преди месец фенове на Ден Хааг нашариха Амстердам с келтки кръстове. Вчера полицията откри граната, закачена на вратата на офис на фенове на Ден Хааг. На съседна стена пък бяха надраскани трите X – символът на Амстердам.

- реклама -