мъж самоубиство Слънчев бряг пистолет жена

Арестант застреля и уби полицай в участък

Полицейски служител е починал, след като е бил застрелян в ранните часове на петък от мъж, задържан в ареста в Кройдън, южен Лондон. Според полицейско изявление колеги от полицията и фелдшери са оказали помощ на полицая на местопроизшествието. По-късно обаче той е починал от нараняванията си в болницата.

На място е задържан 23-годишен мъж, съобщиха от полицията. Той е в болница в критично състояние от огнестрелна рана.

Столичната полицейска служба започна разследване на убийство.

Убийството на полицай е рядко събитие в Обединеното кралство, където полицията не носи рутинно оръжие. По време на инцидента не са били използвани полицейски огнестрелни оръжия, се казва в полицейското изявление.

„Това е истински шокиращ инцидент, при който един от нашите колеги е загубил живота си при най-трагичните обстоятелства. Сърцето ми е насочено към семейството му, колеги и приятели“, каза комисарят от столичната полиция Кресида Дик.

Министърът на вътрешните работи на Обединеното кралство Прити Пател заяви, че фаталната стрелба по полицай е „тъжен ден за страната ни“ и „ужасно напомняне“ за рисковете, пред които са изправени полицаите.

„Дълбоко съм шокирана и натъжена, когато научавам, че столичен полицейски служител е бил застрелян и убит при изпълнение на служебния си дълг“, каза тя в изявление.

Остава неясно откъде убиецът се е сдобил с оръжие, след като се е намирал вътре в участъка.

Предполага се, че когато е закаран в полицията, той е бил претърсен. Пред Би Би Си бивш инспектор допусна, че вероятно днес полицията се отнася безотговорно към претърсването на задържаните, което води до такива последици.

- реклама -